Održan edukacijski seminar za lica koja su uključena u proces osposobljavanja i provjere znanja kandidata za vozača motornih vozila 19.10.2023.

IPI-INSTITUT ZA PRIVREDNI INŽENJERING d.o.o.

72000 Zenica, Vatrogasni put 3, Bosna i Hercegovina

Danas 19.10.2023. godine po ovlaštenju Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, IPI – Institut za privredni inženjering d.o.o. Zenica je organizovao edukacijski seminar za svo osoblje uključeno u proces osposobljavanje i provjere znanja kandidata za vozača motornih vozila. Seminaru je direktno u hotelu Zenica prisustvovalo oko 70 gostiju iz kantonalnih ministarstava i učesnika, instruktora, a putem ZOOM aplikacije preko 150 učesnika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine je pratilo Online seminar.

Tematika na sva tri predavanja odnosila se na pokazivače pravca, opšti dio, dio sa strane instruktora te dio sa strane ispitivača. Nakon predavanja bila je jednosatna panel diskusija sa pitanjima i odgovorima na ovu temu i problematiku rada auto škola.

Stručna institucija IPI – Institut za privredni inženjering d.o.o. Zenica se zahvaljuje svima na podršci u održavanju ovog seminara.