OBAVIJEST_Sastanak u Zenici_18-09-2019

Dana 18.09.2019. godine održan je drugi zajednički sastanak u Zenici, radne grupe predstavnika državnog Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, te entiteskih ministarstava: Federalnog ministarstva prometa i komunikacija BiH, Ministarstva saobraćaja i veza RS, predstavnika Odjela za saobraćaj Brčko distrikta BiH, predstavnici Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka, te predstavnika entiteskih stručnih institucija za nadzor rada stanica tehničkih pregleda vozila i stručne institucije Brčko distrikta BiH.

Učešće i operativnu suorganizaciju navedenom sastanku uzeli su i predstavnici stručne institucije IPI Institut za privredni inženjering Zenica.

Tema primjena Pravilnika o tehničkim pregledima vozila u Bosni i Hercegovini.

Dogovoreno je da nadležna ministarstva, u saradnji sa stručnim institucijama, u narednom periodu naprave uputstva i instrukcije za STPV da bi se dodatno pojasnile odredbe i procedure, što će omogućiti bolju primjenu ovog i ostalih pravilnika.

Sve su ovo aktivnosti sa zajedničkim ciljem, a to je povećanje bezbjednosti saobraćaja, kroz oblast kontrole ispravnosti vozila, kao i olakšavanje građanima i poslovnim subjektima pri registraciji vozila.