OBAVIJEST_Sastanak u Banja Luci_17-07-2019

OBAVIJEST

Dana 17.07.2019. godine održan je zajednički sastanak u Banja Luci, predstavnika državnog Ministarstva komunikacija i transporta i Bosne i Hercegovine, te entiteskih ministarstava: Federalnog ministarstva prometa i komunikacija BiH, Ministarstva saobraćaja i veza RS, predstavnika Odjela za saobraćaj Brčko distrikta BiH kao i  predstavnika entiteskih stručnih institucija za nadzor rada stanica tehničkih pregleda vozila i stručne institucije Brčko distrikta BiH. Učešće navedenom sastanku uzeli su i predstavnici stručne institucije IPI Institut za privredni inženjering  Zenica.

Tema primjena Pravilnika o tehničkim pregledima vozila u Bosni i Hercegovini.

Dogovoreno je da nadležna ministarstva, u saradnji sa stručnim institucijama, u narednom periodu naprave uputstva i instrukcije za STPV da bi se dodatno pojasnile odredbe i procedure, što će omogućiti bolju primjenu ovog i ostalih pravilnika.

Sve su ovo aktivnosti sa zajedničkim ciljem, a to je povećanje bezbjednosti saobraćaja, kroz oblast kontrole ispravnosti vozila, kao i olakšavanje građanima i poslovnim subjektima pri registraciji vozila.

Hvala domaćinu Ministarstvu saobraćaja i veza RS-a