10.000.000 tehničkih pregleda u Federaciji Bosne i Hercegovine

Ove godine stručna institucija Institut za privredni inženjering d.o.o. iz Zenice bilježi punih 16 godina rada (12.02.2007. godine potpisan prvi Ugovor o stručnom nadzoru rada stanica tehničkih pregleda vozila sa Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija (FMPIK) po Odluci Vlade FBiH), sa svojim podugovaračem na informacionom sistemu a|Net d.o.o. Visoko.
Cijeli projekat je pod pokroviteljstvom FMPIK-a, a kao rezultat te zajedničke višegodišnje saradnje stručne institucije i informatičke kuće zajedno sa svim ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine, 04.01.2023. godine u 08:33 sati urađen je 10.000.000-ti tehnički pregled vozila i preko jedinstvenog informacionog sistema aTEST podaci su poslati u IDDEEA-u, odnosno MUP.

Institut za privredni inženjering d.o.o Zenica zahvaljuje se svim učesnicima u ovom projektu: FMPIK, a|Net d.o.o. Visoko, Centar motor d.o.o. Široki Brijeg, Mervik d.o.o. Sarajevo i svim ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda vozila u FBiH, te željom za nastavak uspješne saradnje.

Stručna institucija IPI